dinsdag 6 november 2007

Natuurwerkdag 2007

Al jaren doen mijn lief en ik mee met de natuurwerkdag. Via Natuurmonumenten wordt dit al vijf (?) jaar georganiseerd. Je kunt op allerlei lokaties in Nederland in de natuur aan de slag. Zo hebben we de afgelopen jaren naaldboompjes omgezaagd/uit de grond getrokken in de Veluwezoom om te zorgen dat de hei blijft bestaan, we hebben hebben wilgen geknot in Oosterbeek, een paddenpoel schoongemaakt in de Ooijpolder en een heg 'gelegd' in een stukje natuurgebied in Utrecht.
Dit jaar zijn we gaan helpen met het opschonen van de spoorlijn Nijmegen - Kleef. In Groesbeek waar het spoor door het dorp loopt hebben we met een groep vrijwilligers in een paar uur de ergste overgroeiing verwijderd. Er rijdt al jaren geen trein meer op dit spoor, maar ernaast loopt een fietspad dat loopt van Nijmegen tot in Duitsland. Veel voetgangers maken ook gebruik van dit pad om naar het centrum van Groesbeek te lopen. Ik vind het erg leuk om zo'n strookje natuur door een dorp te zien lopen.

2 opmerkingen:

1972Galadriel zei

Dat is aardig wat werk geweest!

groetjes
Gala

Moutarde zei

Veel handen maken licht werk :-)
Het is echt leuk om te doen. Eerlijk gezegd zitten we er de dag ervoor altijd een beetje tegenaan te hikken, maar de dag zelf is gewoon gezellig en leuk. Ze waarderen echt je bijdrage.
We kwamen hulstplanten tegen in/langs het spoor, die moesten er ook uit. Laat ik nou net van plan zijn bij een tuincentrum zijn hulst te gaan halen voor de diepste schaduwplekjes in de tuin! Nu hebben we dus vier Groesbeekse hulstplanten in de tuin staan. Leuk aandenken!