maandag 24 december 2007

Schone zonnepanelen


Ons koophuis kwam met twee zonnepanelen al geïnstalleerd op het dak. Volgens de 'handleiding' hoef je die niet schoon te maken, ze zijn zelfreinigend. Aha (trekt rechter onderste ooglid wat naar beneden), net als onze zelfreinigende combi-magnetronoven zeker. Je wilt niet weten hoe vies dat ding wordt :-\
Op naar het zolder(velux)raam dus met een emmer lauw water en een trekker met dweil en doekjes. Het valt niet mee, staande op een stoel een klapraam open houden en zover mogelijk uit het zolderraam leunen om ook de verste hoekjes van de zonnepanelen schoon te maken. Gelukkig kon mijn lief daar wel bij :-D Ik weet zeker dat (het licht van) de zon nu beter bij de zonnepanelen kan komen want er kwam echt veel vuil af!
Het voorgaande was zaterdag en vandaag hebben we een subsidie- aanvraag bij de gemeente ingediend voor de zonnepanelen die we willen gaan aanschaffen. Hopelijk is het subsidiepotje nog niet leeg. Als het doorgaat kopen we 612 Wp (Wattpiek) aan zonnepanelen erbij, wat ongeveer 550 kWh gaat opleveren op jaarbasis. Samen met de zonnepanelen die er al liggen wekken we dan bijna een kwart van de energie die we nodig hebben zelf op. Voor niets gaat de zon op!

1 opmerking:

1972Galadriel zei

Hehe..ja dat is altijd met die dingen. U hoeft er nooit onderhoud aan te plegen..prompt werkt het dan niet meer enzo. Nouja..jij hebt weer lekker schone paneeltjes :)

groeten,
Gala