zondag 29 mei 2011

Bananenschuimshake

Mijn lief is al een tijdje op zoek naar een lekkere bananenyoghurt, maar alles wat hij koopt vind hij niet genoeg naar banaan smaken. Eigenlijk zou je yoghurt met heel veel bananen- essence moeten kunnen kopen zegt hij, maar dat bestaat helaas niet. Toen kwam ik met het idee om dan bananenschuim te 'pureren' en dat door kwark of yoghurt te doen. De blender die al jaren ongebruikt op zolder staat gaan we toch (weer) een keer gebruiken. In het begin maakte het een ontzettend kabaal om de bananenschuim klein te hakken. Steeds een minuut en dan moest de motor van de blender ff afkoelen. Lekker is ook om de bananenschuimshake een uurtje in de koelkast te zetten voordat je 'm nuttigt. Dit 'zelfverzonnen' recept moeten we nog iets verfijnen: 1) één pak bananenschuim met één bak kwark is iets te zoet, dus mag wat meer kwark bij 2) de porties mogen wat kleiner anders lig je in een suikerhigh :-) Een veelbelovende eerste poging vonden we alletwee.

1 opmerking:

1972Galadriel zei

oeh..suikerhigh...lekkerrrrrrrrr ;-) Ik ga 'm niet uitproberen hoor, ben al druk genoeg van mijzelf haha